Sangria

Uit Culinair

Ga naar: navigatie, zoeken
vruchten voor sangria


Heerlijk op een zomeravond in de tuin bij de bbq of een andere feestelijke gelegenheid. Een frisse sangria. Zelfs mensen die normaal niet van wijn houden waarderen het. De basis is wijn met verschillende vruchten, de sinaasappel en citroen "moeten" maar van de andere vruchten is het niet erg als je er wat van weglaat (of iets toevoegt, eh aardbeien bijvoorbeeld). Hij wordt echt niet lekkerder als je meer dan 5 verschillende vruchten gebruikt, overdrijf het dus niet. Maak bij voorkeur ruim van tevoren klaar.
Tip: gebruik geen dure wijn, dat is zonde....

Ingredienten

1 citroen
1 sinaasappel
1 appel
1 komkommer en/of meloen
1 ananas
1 perzik of nectarine
1 mango
1 fles witte wijn
1 fles rode wijn
mineraalwater met koolzuur
een glaasje sinaasappellikeur zoals curacau of qointreau

Werkwijze

Was de citroen en sinaasappel goed. Snijd ze dan in een spiraalvorm en trek deze een beetje uit. Schil de appel en snijd deze in stukjes. Doe hetzelfde met 3 soorten van het andere fruit.
Doe alles in een grote pot, bijvoorbeeld een rumtopf. Giet er de witte en rode wijn op en gooi er suiker naar smaak bij. Zet dit in de koelkast om in te trekken en af te koelen. Roer er af en toe wat in. Op het laatst, vlak voor het serveren kun je de sangria nog wat opfrissen met bruisend mineraalwater en wat sinaasappellikeur.

serveertips

Je kunt de sangria serveren in wijnglaasjes, de vruchtjes horen er niet in maar ja, er zijn altijd liefhebbers die dat wel willen....

Persoonlijke instellingen