Tostada's

Uit Culinair

Ga naar: navigatie, zoeken

Dit is een heel smakelijke manier om je te oude stokbrood een nieuw leven in te blazen. "Weggooien is zonde", zo luidt een oud gezegde.

de sneetjes zijn aan twee kanten geroosterd
geroosterd 
beleg de sneeltjes met het olijfoliemengsel
de olijfolie erop 
leg ze op een stukje keukenpapier
eindresultaat 
olijven met gesneden prei, een peper en nog wat dingen
voorgerecht 

Ingrediƫnten

Een stuk (niet al te oud) stokbrood.
een flinke teen knoflook
kruidenzout

Werkwijze

Voorbereiden: Snijd eerst het stokbrood in dunne sneden, pakweg 1 tot 1,5 cm dik. Ik snijd altijd schuin zodat je eerder klaar bent. Leg deze sneden op een rooster in de combi-oven. Zet ze 5 min. onder de grill totdat ze goudbruin zijn. Intussen de knoflook eerst in dunne plakjes snijden en dan verder met een koksmes fijnhakken. Doe de gehakte knoflook in een schaaltje en gooi daar een flinke plens olijfolie bij alsmede het kruidenzout. Als de sneetjes in de gril bruin zijn dan omdraaien en nog een paar minuten grillen. Nu kun je de sneetjes uit de oven halen en verder afwerken vlak voordat ze op tafel moeten komen.
Afwerken: Verdeel met een lepeltje het olijfoliemengsel over de sneetjes, plaats deze terug in de oven en laat nog zo'n 3 minuten grillen, ze zijn dan goed.
Variatie: Ik heb in dit geval een beetje heel fijn gesnipperde prei toegevoegd zoals op de foto te zien. Je kunt ook een heel fijn gesneden stukje ui, paprika of een sjalotje aan het olijfoliemengsel toevoegen. Of vers selderijblad, heel fijn gemaakte bleekselderij, wat je maar lekker lijkt. Gewoon proberen!

serveertips

Leg op een bord of een broodmandje een stukje keukenpapier en leg daar de tostada's op. Heerlijk bij een simpel voorgerechtje zoals olijven met nog wat hapjes.

Persoonlijke instellingen